Aquesta varietat és la base del nostre vi varietal Foranell Pansa Blanca.

Amb noms com Cartoixà, Cartoixa Blanca, Pansa, Pansa Rosa, Pansal, Xarel·lo...Se sol denominar a la varietat de raïm Pansa blanca.

Les vinyes de Pansa blanca produeixen raïms de mida mitjans però densos, sent les seves baies compactes, esfèriques i dolces. Quant a la seva producció és força irregular, ja que és molt sensible a les gelades, hi ha les malalties com el míldiu. Cal destacar que com vi pot madurar en ampolla durant molts anys complementant a altres varietats.

La varietat de raïm Pansa blanca té el seu possible origen a Catalunya, sent la tercera en l'elaboració dels caves al costat de la Parellada i el Macabeu. Entre les zones on es conrea la Pansa blanca trobem les d'Alella, Costers del Segre, L'Empordà-Costa Brava, Penedès, Pla del Bages, Priorat i Tarragona.
La Pansa blanca aporta al cava cos i estructura, i és una de les del raïm blanc amb major qualitat i personalitat, produint vins equilibrats, consistents, aromàtics i d'elevada acidesa, amb aromes fresques i fruiters (poma).

Aquesta varietat és la base del nostre vi varietal Foranell Garnatxa blanca.

Amb noms com Blanca, Garnatxa Gris, Lledoner... Se sol denominar a la varietat de raïm Garnatxa Blanca.

És una varietat espanyola de vinya blanca i es troba estesa per tot Espanya, sent particularment abundant a Tarragona, Saragossa i Terol. Així és una varietat conreada a les DO Alella, Cariñena, Cigales, L'Empordà-Costa Brava, Navarra, Priorat, Rioja, Somontano, Tarragona i Terra Alta principalment.

Com a planta, és bastant productiva i resistent a les malalties, produint raïms no gaire grans encara que compactes. Les baies són mitjanes, rodones i de color groc-verdós.
Els vins varietals solen ser alcohòlics, frescos, amb cos i elegants, d'un cert color groc-pàl·lid, que en nas presenten aromes florals hi ha fruites madures.

Aquesta varietat és la base del nostre vi varietal Foranell Picapoll.

També coneguda Picapoll blanc, piquepoul blanc o simplement Picapoll a Espanya. També hi ha la varietat de raïm Picapoll negre.

Picapoll, és una varietat autòctona de Catalunya i cultivada a la Denominació Pla de Bages. Fora d'Espanya, la podem trobar de forma escassa a Itàlia i al sud de França on s'anomena 'picpoul' o 'Folle blanche' i s'utilitza en els vins destil·lats propis de les regions de Cognac i Armanyac.

És una varietat de raïm de maduració tardana.. Els seus raïms són de mida mitjana i bastant compactes. Els gotims són de mida sovint i de forma esfèrica, amb una pell tendra en la qual hi ha lleugeres marques o 'picades', d'on precisament li ve el seu nom de Picapoll.

Amb aquesta varietat de raïm, es fan principalment vins varietals molt singulars i estructurats, també escumosos. El resultat és un vi agradable, fresc, que resulta lleuger, amb una graduació i acidesa moderades, aroma especialment afruitat i d'un color groc brillant. En nas són aromàtics amb matisos fruiters i florals.