EL PARATGE D'EN QUIM

SITUACIÓ

Situat a Tiana, a 320 m d'altitud sobre el nivell del mar i formant part de la Serralada de Marina es troba el Celler Quim Batlle, una finca de 3 hectàrees anomenada la SENTIU. A tan sols 15 km de Barcelona, som el Celler de la DO Alella més proper a la ciutat comtal.

UN PASSEIG PER QUIM BATLLE

Des de la part més alta de la nostra finca, podem observar el paisatge mediterrani en la seva magnitud envoltat de vinya, alzines i arbustos que conformen un bosc evolucionat i madur, el mar mediterrani apareix en tota la seva magnitud oferint-nos una postal immillorable. A la nostra dreta la ciutat de Barcelona amb una vista esplèndida.

RESPECTEM EL MEDI AMBIENT

El Celler d’en Quim Batlle és un projecte personal d’herència familiar que neix a l’any 1999, fruit de l’esforç i de l’experiència en el cultiu de la vinya.
La passió pel món de la viticultura fa que siguem pioners en l’agricultura ecològica dins de la nostra D.O. L’ànima i l’essència d’aquest projecte parteix del respecte pels processos naturals de l’entorn i del territori. Des de l’any 2003 disposem de la certificació ecològica CCPAE.

HISTÒRIA

Coneix la nostra trajectòria

QUI ÉS?

En Joaquím Batlle, fill de pagès va néixer a Tiana comarca del Maresme, un petit poble on aleshores el paisatge de vinya predominava pràcticament en tot el seu domini. En Quim des de ben petit acompanyava i ajudava a l’avi i al pare al cultiu de la vinya. Ells li van transmetre tota la seva saviesa i experiència convertint en el Quim en tot un apassionat pel món de la viticultura. La seva dedicació, constància i inquietud fan que a l’any 1993 recuperi una finca ben característica pel terrer de sauló i amb una acusada exposició al mar, rebent la influència del foranell, la brisa que anys posteriors donarà nom als seu vins.

QUÈ FA?

L’any 1999 en Joaquím Batlle seguint les passes del seu pare i avi finalment aconsegueix empeltar a la seva finca les varietats autòctones tradicionals de la D.O. Alella; Pansa Blanca, Garnatxa Blanca i Picapoll, aportant-los modernitat i expressió, tot creant uns vins ecològics de gran qualitat i personalitat pròpia.

Un celler on els fruits de la terra es transformen per donar pas a uns vins d’excel·lència, valorats en les millors taules i reconeguts pels més prestigiosos sommeliers.

En aquest Celler tot te un simbolisme i una història com el nom dels nostres vins.

QUÈ ÉS FORANELL?

A 320 mt. d’altitud amb el Mar Mediterrani de fons, la brisa procedent del mar “El Foranell” va banyant les vinyes aportant-les els tocs salins que units amb la mineralitat particular del terreny de sauló, sinergitzen amb un sabor autèntic i genuí donant lloc a un vi d’excel·lència, qualitat i personalitat pròpia.

QUÈ ÉS EL CORIOLIS?

Seguint aquesta inquietud pels vents i les forces, investiga i descobreix el nom del que serà un altre dels seus vins. Dins dels camps de la física i la meteorologia l’efecte Coriolis és de veritable importància per comprendre millor les forces que intervenen en el moviment de la terra i l’efecte que aquestes produeixen depenent del lloc on hi siguem al planeta. Serà per això que els vins d’aquesta contrada són tant especials i diferents?